Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
  • μέγεθος γραμματοσειράς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Καλησπέρα σας!!!
Εύχομαι ολόψυχα και εκ βάθους καρδίας, σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Το 2019 να σας βρει με ΥΓΕΙΑ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ και κάθε ΕΥΤΥΧΙΑ. Ας περάσουμε όλοι τις Άγιες αυτές ημέρες, πλαισιωμένοι από ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπάνε.
Επ’ ευκαιρία των επικείμενων εορτών, που μας κάνουν να χαιρόμαστε, παρότι, μας προσθέτουν στην καμπούρα μας, άλλον έναν χρόνο,(που πολύ αργά το καταλαβαίνουμε…..), μου ήρθε στο μυαλό, λόγω και του πρόσφατου θανάτου, του πολύ αγαπητού φίλου, μουσικού, τρομπετίστα, της φιλαρμονικής μας Ν. ΚΕΡΜΙΔΑ, ένας άλλος, επίσης πολύ καλός τρομπετίστας, ο αείμνηστος και πολύ αγαπητός ΜΟΥΣΟΥΔΑΚΗΣ (μου διαφεύγει το μικρό του όνομα). Ήταν κάτοικος Πρόνοιας, επρόκειτο για έναν άνθρωπο καλοκάγαθο, εξυπηρετικό και αγαπητό σε όλο τον κόσμο. Αυτός, ήταν ο μοναδικός υπάλληλος του πρακτορείου Γιαννόπουλος, που στεγαζόταν εκεί που είναι και σήμερα το ΚΤΕΛ. Κάθε πρωί ερχόταν αχάραγα, στην δουλειά του. Την παραμονή των Χριστουγέννων, μέσα στην σιγαλιά της νύχτας καθώς ερχόταν για δουλειά, κάθε τόσο σταματούσε και έπαιζε με την τρομπέτα του την μελωδία «Άγια Νύχτα». Τι απόλαυση ήταν αυτή; Τι θεία μελωδία!!!! Όσοι είχαν την τύχη, να μένουν στο δρόμο του, τον άκουγαν και τον περίμεναν κάθε χρόνο σαν θείο δώρο χριστουγεννιάτικο. Δυστυχώς κάποια στιγμή μετατέθηκε στο κεντρικό πρακτορείο της Αθήνας και τον χάσαμε, μαζί του χάσαμε και την μαγεία.
Αυτά για τις άγιες ημέρες!!!
Τώρα θα κάνω ένα μακροβούτι στα πολύ παλιά χρόνια και συγκεκριμένα στην εποχή του Όθωνα στο Ναύπλιο.
Σε κάποια επέτειο, ή κάποιο γεγονός (δεν αναφέρεται ημερομηνία στην εφημερίδα που είχα διαβάσει το γεγονός αυτό), είχε έρθει φιλική επίσκεψη, ένα μεγάλο πολεμικό πλοίο, της γαλλικής κυβέρνησης τότε. Ο κυβερνήτης του πλοίου, σε ένδειξη φιλικών αισθημάτων, που είχε προς τον βασιλέα Όθωνα και τον ελληνικό λαό, αποφάσισε να δώσει μια συναυλία, στο Ναύπλιο. Όταν άρχισε να κατεβαίνει η μπάντα από το πλοίο και να μπαίνει στις βάρκες (γιατί το πλοίο ήταν έξω από το λιμάνι, λόγω του όγκου του, όπως είναι τώρα τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια), με ανεμόσκαλα από τα πλάγια του πλοίου, τα όργανα και κυρίως τα μεγάλα πνευστά άστραφταν στον ήλιο. Αυτό το θέαμα, στους πάρα πολύ αργόσχολους -και γαβριάδες σωρό- που είχαν μαζευτεί στην παραλία και έβλεπαν τα τεκταινόμενα, ερμηνεύτηκε σαν απόβαση των γάλλων, οι οποίοι με μεγάλα αστραφτερά κανόνια είχαν έρθει να καταλάβουν το Ναύπλιο. Τότε έτρεξαν με τα πόδια στο σβέρκο, στο φρουραρχείο και ασθμαίνοντας αφού έφτασαν στο γραφείο του φρούραρχου, όρμησαν μέσα, φωνάζοντας «οι γάλλοι ήρθαν με μεγάλο στρατό και κανόνια που αστράφτουν στον ήλιο για να μας καταλάβουν»!!!! Ο φρούραρχος κατάλαβε περί τίνος επρόκειτο, τρόμαξε όμως να τους μεταπείσει ότι δεν είναι απόβαση, αλλά φιλική επίσκεψη της γαλλικής μπάντας. Αυτοί με μεγάλη δυσκολία πείστηκαν, αλλά η δυσπιστία εξακολουθούσε να υπάρχει για την αλήθεια των λεγομένων.
Η μπάντα αποβιβάστηκε τελικά ομαλά, τώρα σε ποιο σημείο έγινε η συναυλία; δεν ξέρουμε με ακρίβεια. Η συναυλία πάντως δόθηκε με απόλυτη επιτυχία προς τιμή των βασιλέων, και την παρακολούθησε, εκτός, των Βαυαρών αξιωματικών και στρατιωτών και πολύ μεγάλο πλήθος ελλήνων, παρότι αποτελούταν από κλασική μουσική, άγνωστη στους περισσότερους έλληνες τότε. Τελικά η συναυλία, ικανοποίησε την περιέργεια όλων και ησύχασε ακόμη και τους τρομοκρατημένους γαβριάδες.
Η εφημερίδα, που προείπα χαρακτηριστικά αναφέρει: ότι παρευρισκόμενος συνταγματάρχης, του νεοσύστατου νεοελληνικού στρατού, υπασπιστής του βασιλέα Όθωνα, σε ένα σόλο που εκτέλεσε ένας τρομπετίστας, ενθουσιάστηκε τόσο πολύ, που με δάκρυα στα μάτια έσπευσε μετά το τέλος της εκτέλεσης, και τον αγκάλιασε και τον φίλησε.
Αυτό το γεγονός γιατί το γράφω; Έχει πολύ μεγάλη σημασία και έχει ….ουρά έως σήμερα. Αλλά, για αυτή την ουρά και κάποια άλλα γεγονότα παρεμφερή, θα αναφερθώ σε επόμενη αφήγησή μου, γιατί αξίζουν τον κόπο και είναι τρανταχτή απόδειξη, της σημερινής ανακαλύψεως του DNA, και της εφαρμογής της παροιμίας «το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά» και «πάει σόι το βασίλειο».
Καληνύχτα σας
Εύχομαι και πάλι καλές γιορτές!! και σύντομε κοντά σας
Λ. ΛΑΜΠΡΟΥ

228
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Προσθήκη σχολίου

Σημειώσεις η νομικό περιεχόμενο για την υποβολή σχολίων.