Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

ΕΝΑΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ!!!

  • μέγεθος γραμματοσειράς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Την αρχή την έκανε ο φίλος μου ο Θοδωρής ο Γκώνης με το «Ναύπλιο-Κάϊρο-Χαρτούμ». Είπαμε τότε, ο Θοδωρής ποιητής είναι - φαντασία έχει, μπορεί να σμίγει και πράγματα από μακρινές αποστάσεις. Αμ, δε!!! Οι ποιητές ενίοτε έχουν δίκιο.
Ψάχνοντας για αυτόν τον «μυθικό» άνθρωπο που δώρισε την πρώτη συλλογή στο Αρχαιολογικό μουσείο του Ναυπλίου, έπεσα πάνω σε πληροφορίες εκπληκτικές. Δύο παλιοί συνάδελφοι ο Αλέκος Κυδωνάκης (μαθηματικός που μας τον πήρε η Διαφήμιση) και ο Γιώργος Νάθενας (μαθηματικός που… τον πάτησε το τρένο, αλλά μας συμπαραστέκεται στην προσπάθεια επαναλειτουργίας του τρένου στο Ναύπλιο) μου έστειλαν στοιχεία που δεν τα είχα υπόψη μου.
Πρώτον ο Νάθενας μας πληροφόρησε ότι υπάρχει στάση του τραμ (προαστιακού) της Αλεξάνδρειας που λέγεται, ακόμα και σήμερα, «Γλυμενόπουλο» από το όνομα του Ναυπλιώτη Δικηγόρου στα «Μικτά» Δικαστήρια της Αλεξάνδρειας. (Όπου σιδηροτροχιά επί γης ο Νάθενας την μελετάει!!!!)
Ο Κυδωνάκης μου έστειλε δύο φωτογραφίες, τις οποίες αναρτώ. Πορτραίτο του Ευστάθιου Γλυμενόπουλου με την αμφίεση του δικηγόρου και μια καρτποστάλ, του 60, με την περιοχή Γλυμενόπουλο της Αλεξάνδρειας (Ο Αλέκος Κυδωνάκης εκτός από Μαθηματικός και διαφημιστής είναι και Αλεξανδρινός).
Τους ευχαριστώ και τους δύο πολύ. Ελπίζω με τις αναρτήσεις να παρακινήσω και άλλους, να συμβάλλουν με πληροφορίες.

Πρόσθετες Πληροφορίες

141
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Προσθήκη σχολίου

Σημειώσεις η νομικό περιεχόμενο για την υποβολή σχολίων.