Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ο ΤΑΦΟΣ ΕΝΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗ ΣΤΟ ΤΡΕΒΙΖΟ!!!

  • μέγεθος γραμματοσειράς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Μέσα στις Δημοτικές εκλογές να ασχολείσαι με ιστορικά θέματα φαντάζει παράταιρο. Όμως η ανακοίνωση ότι για να πάρουμε τα πρακτικά του συνεδρίου «Της Βενετιάς τα’ Ανάπλι», πρέπει να περάσουμε από το γραφείο του Δήμαρχου, δεν μου άρεσε… Το συνέδριο – πριν από τρία χρόνια – ήταν εξαιρετικό. Τα πρακτικά άργησαν να εκδοθούν… Έπρεπε ήδη να είχαν εκδοθεί και να είχε στείλει ο Δήμος με έναν κλητήρα από δυο αντίτυπα σε κάθε σχολείο του Δήμου.
Ένα από τα θέματα που δεν αναπτύχθηκε αρκετά σε εκείνο το συνέδριο ήταν η τύχη των «μεγάλων οικογενειών» των Αρβανιτών, των επικεφαλής των «στραντιότι» καθώς και η Εραλδική των συμβόλων τους. Γνωρίζουμε από παλιούς χάρτες ότι η Δυτική πλαγιά του Παλαμηδιού πάνω από την Αρβανιτιά χαρακτηρίζεται ως casa di Albanesi και κατοικήθηκε από αυτούς τους προύχοντες… (γιατί δεν υπάρχουν τα ίχνη αυτού του οικισμού::::)
Η ισχυρότερη οικογένεια αυτών των Αρβανιτών ήταν οι Μπούα. Πρώτος – γενάρχης τους – στην περιοχή μας ήταν ο Πέτρος Μπούας, ο Χωλός, ο οποίος ισχυριζόταν πως ήταν νόθος απόγονος του τελευταίου Βυζαντινού άρχοντα του Ναυπλίου, του Λέοντα Σγουρού. Ο εγγονός αυτού ο Μερκούριος Μπούας, με τίτλο κόμη, διέπρεψε ως μισθοφόρος των Βενετών πολεμώντας στην Ιταλία, έγινε φρούραρχος στο Τρεβίζο, όπου και ο μεγαλοπρεπής τάφος του.
Ανεβάζω σήμερα την σημαία του και τον θυρεό του…

Πρόσθετες Πληροφορίες

193
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Προσθήκη σχολίου

Σημειώσεις η νομικό περιεχόμενο για την υποβολή σχολίων.